За нас

Онлайн магазина на БГ Наука е https://kupinauka.com/ -  "Българска Наука" ЕООД, София, Сердика 20, тел. 0879460674

Списание “Българска Наука” се развива от края на 2005 година с много добро темпо, предлагайки на читателите си най-разнообразна, интересна и нова информация, като бързо се превърна в поле за изява на най-голямата и динамична научна общност в българското интернет пространство.

След стартирането на списание “Българска Наука” през зимата на 2005/2006 г., то успя да спечели читатели и ентусиасти, които да изпращат свои материали и да предлагат различни идеи за подобряването на самото издание. Целта, с която списанието стартира и продължи да се развива, е то да се разпространява безплатно в интернет, да осигурява достоверна, интересна и подробна научна и научно-популярна информация, като достъпно я предоставя на възможно най-много потребители в интернет, както и да дава трибуна на българските учени, чрез която те да достигат пряко и лично до всеки читател и обществото като цяло. Ние вярваме, че промяната започва от всеки един от нас и сме твърдо решени да докажем, че с общи усилия, постоянство и упоритост нейното постигане е възможно.

Списанието е замислено и се издава с разнообразно научно-популярно съдържание, както и актуални научни изложения и статии. Интересът е висок и показва трайна и сериозна тенденция към нарастване.

Дейности:

  • Издаване и разпространение на първата по рода си книга за българския книжен пазар, посветена на необикновеното в света на животните – (Не)обикновените животни. Книгата е написана от член на екипа на „Българска Наука” – д-р Чавдар Черников.
  • В сътрудничество със сдружение „Щастливо дете” разработихме проект в сферата на неформалното образование с цел разширяване и обогатяване знанията на младежи в неравностойно положение и по-конкретно незрящи – Почети Ми. В проекта взеха участие известни лица от ефира на БНТ, БНР и други, които прочетоха материали от списанието и гласовете им отвориха очите на много млади хора за науката. Повече можете да научите тук: http://readme.nauka.bg
  • Ежемесечно издаване на безплатното списание Българска Наука.
  • Поддържане на актуална информация, различна от представяната в списанието, в страницата nauka.bg.
  • Издаване на списанието Българска Наука и Медицина, оформено в уеб портал: medicina.nauka.bg.
  • Разпространение на информацията в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/bgnauka.
  • Поддръжка и разработка на електронния магазин, от който се издържат всички наши проекти: kupinauka.com.
  • Участие в проекта Европейска Нощ на Учените, Българияhttp://nauka.bg/night.
  • Проект в развитие: Издаване на електронно списание на английски език, чрез което българските учени да споделят труда си с целия свят – European Sciencehttp://europeanscience.eu. Средствата за този проект се набират чрез кампания: https://fundrazr.com/euscience.

За реклама: ads_bgnauka2017.pdf

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки