За нас

Снимка: Groworking

Какво е Купи Наука?

Накратко, Купи Наука е онлайн магазинът на списание Българска Наука.

Ако не сте чували за списанието досега, важното нещо, което трябва да кажем за него е, че вече 16 години списанието излиза онлайн, със 139 издадени броя до момента, като през това време успя да изгради една страхотна общност от хора, които или се интересуват от наука или се занимават с наука в професионален план. 

Това, което ние разбрахме през годините е, че в България постоянно се извършва интересна научна дейност, което ни дава възможност да предлагаме свежо и увлекателно научно съдържание в списанието. От друга страна, разбрахме и че има огромен брой хора в България, които се интересуват от тази научна информация, поднесена на разбираем език. 

Тази магическа формула от обогатяващо и оригинално научно съдържание на български език, в комбинация с любознателната и отворена за нови знания аудитория е това, което през годините направи Българска Наука водеща научна медия в България.

Дори и в момента БГ Наука е лидер в популяризирането на научна информация в България чрез каналите си във Facebook, Instagram, Youtube, LinkedIn и разбира се, чрез сайта www.nauka.bg. Ще се радваме и ти да се присъединиш към нашите канали за информация!

Екипът ни от трима души работи неуморно по списанието, като създаваме полезно научно съдържание, което след това да достигне до много хора. Едновременно с това, основният ни източник на приходи през годините бяха дарения, което не бе достатъчно за дългосрочното ни оцеляване като научна медия.

Точно затова, още през 2016 г. решихме да създадем онлайн магазин с предимно научна тематика, от който да се издържа списанието. Идеята е всеки любител на науката да може да намери в магазина нещо готино за себе си, както и да подари нещо научно, което да заинтригува получателя да научи повече за посланието зад подаръка. Онлайн магазинът изцяло промени съдбата на списанието, като му даде нужният финансов тласък с чиято помощ списание Българска Наука продължи да съществува.

Така е и до ден днешен и вече 5 години Купи Наука финансира списанието и помага за популяризирането на науката, с почти 5000 доволни и зарадвани клиенти през годините.

Ако изключим факта, че магазина е финансовата опора на списанието, важно е да споменем че другата стойностна валута, която получаваме от него са положителните отзиви от клиентите ни. Няма по-готино чувство от това да разбереш как една майка е зарадвала дъщеря си с наше колие за рождения ѝ ден, или фактът, че баба и дядо решиха да подарят колие “Серотонин” за кръщенето на внучето им. Това е нещото, което ни окуражава да продължаваме да развиваме магазина и с времето да се стараем да предлагаме все по-интересни неща.

През тези 5 години онлайн магазина мина през много етапи на развитие, както и през доста премеждия, за които ще разкажем в друг блог пост. В момента фокуса за магазина ни е върху това да развием гамата от предлагани продукти, както и да споделяме в социалните мрежи за всички новини, свързани с него. 

Ще се радваме ако решиш да ни подкрепиш и там, като харесаш страницата ни във Facebook или последваш профила ни в Instagram @kupinauka, където може да ни споделиш и какво искаш да намериш в магазина за в бъдеще.

Благодарим ти, че отдели време да прочетеш за нашата история! Не забравяй да разгледаш и продуктите в самия магазин, между които ще намериш по нещо интересно от всички сфери на науката.

Приятно пазаруване!

Саша, Петър и Радо

Онлайн магазина на БГ Наука https://kupinauka.com/ -  "Българска Наука" ЕООД, София, Сердика 20, тел. 0888877043

Сравнение на продукти