За нас

Онлайн магазина на БГ Наука е https://kupinauka.com/ -  "КУПИ НАУКА" ЕООД, София, Г.С.Раковски No 86А, тел. 0879460674

Списание “Българска Наука” се развива от края на 2005 година с много добро темпо, предлагайки на читателите си най-разнообразна, интересна и нова информация, като бързо се превърна в поле за изява на най-голямата и динамична научна общност в българското интернет пространство.

След стартирането на списание “Българска Наука” през зимата на 2005/2006 г., то успя да спечели читатели и ентусиасти, които да изпращат свои материали и да предлагат различни идеи за подобряването на самото издание. Целта, с която списанието стартира и продължи да се развива, е то да се разпространява безплатно в интернет, да осигурява достоверна, интересна и подробна научна и научно-популярна информация, като достъпно я предоставя на възможно най-много потребители в интернет, както и да дава трибуна на българските учени, чрез която те да достигат пряко и лично до всеки читател и обществото като цяло. Ние вярваме, че промяната започва от всеки един от нас и сме твърдо решени да докажем, че с общи усилия, постоянство и упоритост нейното постигане е възможно.

Списанието е замислено и се издава с разнообразно научно-популярно съдържание, както и актуални научни изложения и статии. Интересът е висок и показва трайна и сериозна тенденция към нарастване.

Дейности:

  • Издаване и разпространение на първата по рода си книга за българския книжен пазар, посветена на необикновеното в света на животните – (Не)обикновените животни. Книгата е написана от член на екипа на „Българска Наука” – д-р Чавдар Черников.
  • В сътрудничество със сдружение „Щастливо дете” разработихме проект в сферата на неформалното образование с цел разширяване и обогатяване знанията на младежи в неравностойно положение и по-конкретно незрящи – Почети Ми. В проекта взеха участие известни лица от ефира на БНТ, БНР и други, които прочетоха материали от списанието и гласовете им отвориха очите на много млади хора за науката. Повече можете да научите тук: http://readme.nauka.bg
  • Ежемесечно издаване на безплатното списание Българска Наука.
  • Поддържане на актуална информация, различна от представяната в списанието, в страницата nauka.bg.
  • Издаване на списанието Българска Наука и Медицина, оформено в уеб портал: medicina.nauka.bg.
  • Разпространение на информацията в социалните мрежи:  https://www.facebook.com/bgnauka.
  • Поддръжка и разработка на електронния магазин, от който се издържат всички наши проекти: kupinauka.com.
  • Участие в проекта Европейска Нощ на Учените, Българияhttp://nauka.bg/night.
  • Проект в развитие: Издаване на електронно списание на английски език, чрез което българските учени да споделят труда си с целия свят – European Sciencehttp://europeanscience.eu. Средствата за този проект се набират чрез кампания: https://fundrazr.com/euscience.

За реклама: ads_bgnauka2017.pdf

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки